Malaysia Leading Online Shopping Marketplace

 • Jual Dengan Kami
 • Ikut Kami Di
 • Notifikasi
  Notifikasi Baharu
 • Help
 • Daftar
 • Log Masuk

Sila Log Masuk untuk melihat produk.

Wang Emas & Nak Kaya Seribu Daya x 10 | Kombo #NextMohdZulkifli #GI
No Rating Yet
0 Dijual
/ Per Produk

Penghantaran

   Penghantaran Percuma
Penghantaran percuma East Malaysia untuk pesanan melebihi RM 188.00
Penghantaran percuma West Malaysia untuk pesanan melebihi RM 188.00

Penghantaran Dari
Selangor
Anggaran Penghantaran
Jun 16, 2024 - Jun 23, 2024

Warna

Sila pilih variasi produk terlebih dahulu

Kuantiti

1 Unit lagi
Jumlah
RM 550
Gambaran Kedai
Pustaka Buluisme
8 hours ago
Produk 176
Pengikut 459
Penilaian 5
Sertai 3 Years Ago
Kadar Pembatalan 0%
Spesifikasi Produk
Category
: Books & Media  >  Malay Books
Brand
: Galeri Ilmu
Model
: Not Specified
SKU
: KNMZX10GI
Dimension (Length x Width x Height)
: 22.00 x 15.00 x 3.00
Weight(kg)
: 8
Manufacturing Country
: Malaysia
Warranty Type
: No Warranty
Warranty Value
: -
Warranty Description
: -
Hantar Dari
: Selangor

Deskripsi ProdukBeli secara pukal lebih jimat:-

1. Buku Kombo #NextMohdZulkifli x1 = RM 49.50 / pc

2. Buku Kombo #NextMohdZulkifli x3 = RM 46.75 / pc

3. Buku Kombo #NextMohdZulkifli x5 = RM 44.00 / pc

4. Buku Kombo #NextMohdZulkifli x10 = RM 41.25 / pc


Buku “Wang Emas” berbeza dari buku-buku lain yang ada dipasaran. Hampir kesemua buku-buku emas dipasaran bercakap tentang “beli harga rendah jual harga tinggi”, tetapi buku Wang Emas memberikan penekanan manfaat simpanan emas selain beli harga rendah jual harga tinggi. Buku wang emas juga menunjukkan jalan secara praktikal bagaimana simpanan emas untuk mampu membantu meningkatkan kedudukan kewangan setiap orang daripada mendisiplinkan diri menyimpan setiap bulan sehinggalah mencapai tahap “kebebasan kewangan”.

 

JUDUL: Wang Emas: Bertahan Ketika Gawat

PENULIS: Mohd Zulkifli Shafie

ISBN: 978-983-097-637-2

Kod: GB419

TEBAL: 232 ms

Harga: RM25 / RM 27

Berat: 0.27 kg (270 gram)Bagi sesiapa yang membaca buku ini, tanamkan di dalam hati bahawa bukanlah dosa sekiranya kita lahir miskin. Tetapi tidak semestinya kita perlu mewarisi kemiskinan kita kepada waris selepasnya. Setiap marhaen yang lahir dalam keadaan sihat dan sempurna tubuh badan hakikatnya berpeluang untuk melakukan sesuatu yang lebih baik dalam hidup jika memiliki matlamat yang jelas, melakukan tindakan yang betul, konsisten dalam berusaha dan mengamalkan nilai-nilai murni dalam kehidupan.

Buang minda subsidi. Sentiasa ingatkan diri bahawa tidak ada perkara percuma di dunia ini. Sebagai marhaen yang bukan pewaris harta berjuta, kita perlu berjuang dengan pelbagai cara untuk memastikan setidak-tidaknya kita berpeluang memiliki kehidupan yang lebih baik berbanding kehidupan kita yang sebelum ini.

Benar, rezeki di tangan Tuhan. Namun sebagai manusia, adalah tanggungjawab untuk kita menggali ilmu, berfikiran terbuka dan mencari jalan untuk memperbaiki kehidupan keluarga kita. Lahir miskin tidak salah, yang salah adalah apabila kita tidak berusaha untuk keluar daripada kemiskinan tersebut.

 


 

 

KANDUNGAN

Bahagian 1: Gaya Kehidupan Awal

Antaranya: Rumah Tangga Dan Kewangan;  Kerjaya Pertama Saya;  Pejuang Wanita Marhaen; Berjuang Dan Terus Buat!; Cabaran Perkahwinan Di Usia Muda;  Pengurusan Gaji; Elak Beli Barangan Remeh; Pilihan Gaya Hidup; Perjalanan Ke Arah Financial Freedom;  Pengurusan Hutang ...

 

Bahagian 2: Gaya Berkerjaya
Antaranya: Kerjaya Dan Kita: Perkara Asas Temuduga;  Jenis-Jenis Kaki Di Pejabat; Kerjaya Bukan Hak Hakiki; Trend Anak Muda;  Kekayaan Dan Keperluan Dana Cemas; Mampukah Kita Bersara?; Kereta Adalah Lambang?; Sesuaikan Tips Kewangan Mengikut Zaman; Benarkah Rumah Adalah Aset? ...

Bahagian 3: Gaya Menabung Kekayaan
Antaranya: Perlukah Menabung Emas?; Takut Bayar Zakat?; Peluang Pendapatan Melalui Emas; Kenapa Perlu Ada Replacement Income?; Kita Adalah Apa Yang Kita Fikir;Surirumah Dan Kekayaan;Siapa Yang Paling Takut Menabung Emas?;  Bagaimana Mahu Menjadi Dealer Pg Yang Berjaya; Apakah Ciri Emas Pelaburan Yang Baik?; Permulaan Menabung Emas Bagi “Newbies”; Emas Dan Kuasanya; Pajak Emas Lebih Bermaruah...

TENTANG PENULIS

“Marlia Ramli itu siapa?”

“Dia adalah Mohd Zulkifli versi perempuan!”

Itu perbualan ringkas saya dengan seorang staf Public Gold, syarikat pengeluar emas terbesar Malaysia, ketika saya pertama kali mendengar nama beliau.

Jawapan balas ringkas itu sudah cukup untuk saya kenal siapa dia Pn. Marlia Ramli, dan bagaimana prestasi beliau dalam bisnes.

Beliau bukanlah orang yang sangat bijak ataupun sangat pandai. Tapi beliau adalah seorang "fighter" dalam hidupnya. Di kalangan murid-murid saya, saya tidak nampak kelebihan yang ada pada beliau (berbanding yang lain) melainkan bercita-cita tinggi, sanggup bekerja keras secara konsisten, dan tidak mengalah!

Ciri-ciri inilah yang membuat prestasi beliau dapat mengalahkan semua yang lain! Dan ciri-ciri inilah yang dimiliki oleh semua orang berjaya di dunia. Jadi, apa yang beliau tulis di dalam buku ini ialah bagaimana rakyat marhaen pun boleh menjadi seorang jutawan. Ia bukan soal "boleh" atau "tak boleh". Tapi soal "nak" atau "tak nak", dan "sanggup" atau "tak sanggup" untuk belajar dan berusaha sahaja.

Penilaian produk
- / 5.0
Copy Link
 • 0 Troli Membeli-belah
 • Wishlist
 • Pusat Kupon
 • Informasi
 • Chat
 • Log Masuk / Daftar
 • What's In The Box
 • Kongsi
 • Kembali
 • Kembali Ke Atas
 • ©2024 PG Mall Sdn. Bhd. 200801035285 (836625-K). All Rights Reserved.