Malaysia Leading Online Shopping Marketplace

  • Jual Dengan Kami
  • Ikut Kami Di
  • Notifikasi
    Notifikasi Baharu
  • Help
  • Daftar
  • Log Masuk

Sila Log Masuk untuk melihat produk.

This seller is currently on vacation.
Famous Sarawak Kuching Kolo Carrot Mee Noodle 萝卜面 Healthy Carrot Mee 100% Original (Ready Stock WM) No Preservative No Wax Suitable for Vegetarian
No Rating Yet
0 Dijual
/ Per Produk

Penghantaran

Penghantaran Dari
Pulau Pinang
Anggaran Penghantaran
Apr 27, 2024 - May 04, 2024

Warna

Sila pilih variasi produk terlebih dahulu

Kuantiti

130 Unit lagi
Jumlah
RM 11.9
Gambaran Kedai
Elit Home Supply
On Vacation
Produk 4
Pengikut 0
Penilaian 0
Sertai 3 Years Ago
Kadar Pembatalan 0%
Spesifikasi Produk
Category
: Groceries & Pets  >  Dried & Canned Foods  >  Noodles & Vermicelli
Brand
: Xin Xing
Model
: Xin Xing
SKU
: Carrot Noodle
Dimension (Length x Width x Height)
: 12.00 x 12.00 x 12.00
Weight(kg)
: 0.5
Manufacturing Country
: Malaysia
Warranty Type
: No Warranty
Warranty Value
: -
Warranty Description
: -
Hantar Dari
: Pulau Pinang

Deskripsi Produk

Due to high demand on healthy mee, we have come out with Healthy Carrot Kolo Mee version

Kolo Mee is a Sarawak Malaysian Chinese style noodle which is characteristically dry. 

In fact, “kolo” comes from the Chinese Cantonese translation “gon lo” or literally, “dry mix.” In Malay it call Mi Kolok

No doubts is it a chinese invented noodle, but local Kuching malay also like to have this kolo mee as their favourite mee


What is so special about Kolo Mee❓❓

# Kolo Mee (also known as Mi Kolok) is a dish originated from Sarawak, very springy when you eat, compared to Wantan Mee

# suitable for everyone especially young to old

# can be eaten anytime, be it breakfast, lunch, dinner or supper

# can be eat as dry, soup or fried


Cooking Instructions:

- Place the noodle in boiling water, rinse with cold water and drain, prepared for furthers cooking according to own preference

- For dried & soup purpose, boil 3 minutes

- For frying purpose, boil 1 minute


Ingredients :

Wheat Flour, Carrot, Water & Salt. 


Content : 300g +/-


Dengan perubahan gaya hidup & permintaan makanan sihat semakin meningkat, kami mengeluarkan Lobak Merah Mi Kolo

Mi Kolok adalah mee gaya Orang Cina Sarawak yang khasnya kering.

Mi Kolok ialah sejenis mi kering yang menjadi santapan utama di Sarawak. 

"Kolo" berasal dari terjemahan Kantonis Cina "gon lo" atau secara harfiah, "campuran kering." Bahasa Melayu dipanggil Mi Kolok

Walaupun mi kolok buatan orang cina, tetapi Melayu tempatan Kuching juga suka menjadikan mi kolok sebagai mee kegemaran mereka


Apa yang istimewa dari mi kolok ❓❓

# Mi Kolok adalah hidangan yang berasal dari Sarawak, mi ini rasa kenyal daripada mi wan ton apabila dimakan dan ia adalah hidandan utama Kuching Sarawak

# sesuai untuk semua orang dari muda hingga tua

# sesuai dimakan bila-bila masa, sama ada sarapan, makan tengah hari, makan malam atau makan larut malam

# boleh dimakan dengan cara kering, sup atau goreng


Arahan Memasak:

- Masukkan mi dalam air mendidih, bilas dengan air sejuk, toskan dan sedia untuk memasak lebih lanjut mengikut pilihan sendiri

- Untuk tujuan kering & sup, rebus 3 minit

- Untuk tujuan goreng, rebus 1 minit


Bahan-bahan:

Tepung Gandum, Lobak merah, Air & Garam.


由於對健康飲食生活方式的要求越來越高,我們推出萝卜面哥罗面

哥罗面是砂拉越马来西亚中式“ 干捞”面条。

实际上,“ 干捞”来自广东话翻译“ kon lo”或字面意思是“干混”。 在马来语中称为Mee Kolok

虽然,这是华人发明的面条,但当地的古晋马来人也喜欢将这种哥罗面当做他们面条首选之一


哥罗面有什么特别之处❓❓

# 比云吞面条更弹性,也是您在古晋时可以品尝到的招牌菜

# 是古晋人最喜欢的面条, 从年轻到老

# 可以吃在早餐,午餐,晚餐或宵夜

# 可以拿来干捞, 煮汤或炒


 烹饪说明:

- 将面条放入沸水中,用冷水冲洗,排水, 并根据自己的喜好准备进一步烹饪

- 干捞和汤,煮3分钟

- 炒, 煮1分钟


配料:

小麦粉,萝卜,水和盐。


Penilaian produk
- / 5.0
Copy Link
  • 0 Troli Membeli-belah
  • Wishlist
  • Pusat Kupon
  • Informasi
  • Chat
  • Log Masuk / Daftar
  • What's In The Box
  • Kongsi
  • Kembali
  • Kembali Ke Atas
  • ©2024 PG Mall Sdn. Bhd. 200801035285 (836625-K). All Rights Reserved.