Product / Produk / 产品 :
- Carrageenan
- Caragenan
- 角叉菜胶
Application / Kegunaan untuk / 用于:
- For Cakes, dessert / Kek, pencuci mulut / 蛋糕、甜点
- For Sauces / Sauce / 酱料
- For Beverages / Minuman / 饮料
Benefits / Kebaikan / 用处:
- Carrageenan is a hydrocolloid extracted from some red seaweeds . It is used in a wide variety of applications in the food industry as a thickening, gelling, stabilizing and suspending agent in water and milk systems.
- Karagenan ialah hidrokoloid yang diekstrak daripada beberapa rumpai laut merah. Ia digunakan dalam pelbagai aplikasi dalam industri makanan sebagai agen pemekat, pembentuk gel, penstabil dan penggantungan dalam sistem air dan susu.
- 凝胶 / 甜品口感。用于乳制品,防止牛乳凝沉。在甜果冻中用作水凝胶。
How to apply / Cara Campur / 如何使用 :
- Premix the powder with others dry ingredients first like sugar , salt , seasoning powder etc or direct mix with water.
- Campurkan dengan garam atau gula atau terus campur dengan air.
- 先掺其它粉状原料如盐,糖,等搅匀或直接掺与水。
Recommended Dosage / Dos yang disyorkan / 建议用量 :
-3%
Appearance / Penampilan / 产品形态 :
- White, free flowing powder, almost neutral
- Serbuk putih, bebas mengalir, hampir neutral
- 白色、自由流动粉末,几乎中性
**Note: Do not consume it directly as it is concentrated product.
**Nota: Jangan makan terus kerana ia adalah produk pekat.
**注意:由于是浓缩产品,请勿直接食用。