Malaysia Leading Online Shopping Marketplace

  • Jual Dengan Kami
  • Ikut Kami Di
  • Notifikasi
    Notifikasi Baharu
  • Help
  • Daftar
  • Log Masuk

Sila Log Masuk untuk melihat produk.

Rempah Mandy 140g Nasi Arab Chef Ammar/ Mandi/ Spice Mandhi, Smoke Flavour Liquid, Safron Powder
No Rating Yet
0 Dijual

/ Per Produk

Penghantaran

Penghantaran Dari
Selangor
Anggaran Penghantaran
Apr 28, 2024 - May 05, 2024

Warna

Sila pilih variasi produk terlebih dahulu

Kuantiti

100 Unit lagi
Jumlah
RM 44.07
Gambaran Kedai
Xiaohu International
2 hours ago
Produk 21802
Pengikut 14
Penilaian 4.5
Sertai 5 Months Ago
Kadar Pembatalan 0%
Spesifikasi Produk
Category
: Health & Beauty  >  Medical Supplies  >  Herbs & Traditional Medicine
Brand
: Chef Ammar
Model
: Not Specified
SKU
: B8680H4D
Dimension (Length x Width x Height)
: 10.00 x 15.00 x 20.00
Weight(kg)
: 0.6
Manufacturing Country
: Not Specified
Warranty Type
: No Warranty
Warranty Value
: -
Warranty Description
: -
Hantar Dari
: Selangor

Deskripsi Produk
Chef Ammar telah mengeluarkan rempah asli bagi masakan Arab yang diciptanya sendiri . Peminat Chef Ammar ,kini anda boleh membeli/menempah rempah nasi arab Chef Ammar secara online. Setakat ini ada ENAM jenis rempah yang dihasilkan iaitu rempah Mandi, rempah Bukhari, rempah Kabsah,rempah Maklubah ,Haneeth dan rempah Beriani.

1 botol rempah Chef Ammar boleh digunakan untuk memasak 6 kg Nasi . Chef Ammar “Spices” ini boleh juga digunakan untuk memasak lauk ayam, daging dan juga ikan. Sangat mudah.

Chef Ammar’s Spices,
No MSG
No Flour
No Preservatives
No Additives
No Artificial Colourings.

RESIPI NASI MANDI AYAM:
Bahan-Bahan:
1kg beras Basmati(rendam 30minit)
Ayam 1 ekor dipotong 12 bahagian.
3 biji bawang besar
7 ulas bawang putih
3-4 biji cili hijau
Minyak Zaitun untuk menumis.
2 sudu besar rempah Mandi Chef Ammar.
Secubit Saffron direndam dalam 1/4 cawan air panas selama 2jam.

Cara Masak: Tumis bawang dan cili hijau yang telah dimayang sampai wangi.Masukkan rempah Mandi Chef Ammar.Selepas garing masukkan ayam dan masak sampai kering airnya. masukkan air dan beras diikuti dengan garam. Boleh juga ditambah setengah cawan susu cair.Setelah nasi kering buat lubang ditengah nasi dan letakkan foil. Masukkan 1 sudu minyak dan seketul arang yang telah dibakar. Tutup tudung periuk selama 2minit supaya aroma asap arang tadi meresap ke dalam nasi.

Buka semula tudung periuk dan keluarkan foil bersama arang tadi. letakkan sedikit minyak sapi dan renjiskan saffron yang telah dibancuh dengan air. Kacau/gembur nasi dan masak nasi sehingga masak. Hidangkan bersama salad dan sos cili Arab.

#chefammar #rempahchefammar #chefammarspice #arabicfood #arabicspice #rempaharab #nasiarab #rempahmandy #mandyspice #ricenasi #rice #nasi #mandyrice #ricemandy #nasimandi
Penilaian produk
- / 5.0
Copy Link
  • 0 Troli Membeli-belah
  • Wishlist
  • Pusat Kupon
  • Informasi
  • Chat
  • Log Masuk / Daftar
  • What's In The Box
  • Kongsi
  • Kembali
  • Kembali Ke Atas
  • ©2024 PG Mall Sdn. Bhd. 200801035285 (836625-K). All Rights Reserved.