Malaysia Leading Online Shopping Marketplace

Kombo #NextMohdZulkifli : Wang Emas & Nak Kaya Seribu Daya | Mohd Zulkifli Shafie & Marlia Ramli #GI

No Rating Yet
12 Sold

RM 55.00

RM 49.50 / Per Item
Shipping
Pre-Order (ship in 25 days) Estimated Delivery Date :Shipped by 20 Jan 2022 - 14 Feb 2022

   Free Shipping
Free shipping East Malaysia for orders over RM180.00
Free shipping West Malaysia for orders over RM150.00

Color

Plase select product variation first


Quantity

42 Items Left

Total :
RM 49.50

Store Overview


Pustaka Buluisme
8 hours ago
Products 374 Joined 9 Months Ago
Followers 155 Cancellation Rate 0%
Rating 5

Product Specification


Category
: Books & Media  >  Malay Books
Brand
: Galeri Ilmu
Model
: Not Specified
SKU
: KNMZG100GI
Dimension (Length x Width x Height)
: 22.00 x 15.00 x 3.00
Weight(KG)
: 1.00
Manufacturing Country
: Malaysia
Warranty Type
: No Warranty
Warranty Value
: -
Warranty Description
: -
Ship From
: Selangor

Product Description


SPECIAL PRE-ORDER! PRA-TEMPAH ISTIMEWA! 

INFO: Buku ini dalam proses cetakan, jangkaan siap pada 31/12/2021. Insya-Allah tempahan akan dipos sebaik sahaja karya ini siap dicetak.

Checkout dengan coupon code : 12WOWBULUI untuk FREE Shipping. (tertakluk terma & syarat. untuk tempoh terhad sahaja)Buku “Wang Emas” berbeza dari buku-buku lain yang ada dipasaran. Hampir kesemua buku-buku emas dipasaran bercakap tentang “beli harga rendah jual harga tinggi”, tetapi buku Wang Emas memberikan penekanan manfaat simpanan emas selain beli harga rendah jual harga tinggi. Buku wang emas juga menunjukkan jalan secara praktikal bagaimana simpanan emas untuk mampu membantu meningkatkan kedudukan kewangan setiap orang daripada mendisiplinkan diri menyimpan setiap bulan sehinggalah mencapai tahap “kebebasan kewangan”.

 

JUDUL: Wang Emas: Bertahan Ketika Gawat

PENULIS: Mohd Zulkifli Shafie

ISBN: 978-983-097-637-2

Kod: GB419

TEBAL: 232 ms

Harga: RM25 / RM 27

Berat: 0.27 kg (270 gram)Bagi sesiapa yang membaca buku ini, tanamkan di dalam hati bahawa bukanlah dosa sekiranya kita lahir miskin. Tetapi tidak semestinya kita perlu mewarisi kemiskinan kita kepada waris selepasnya. Setiap marhaen yang lahir dalam keadaan sihat dan sempurna tubuh badan hakikatnya berpeluang untuk melakukan sesuatu yang lebih baik dalam hidup jika memiliki matlamat yang jelas, melakukan tindakan yang betul, konsisten dalam berusaha dan mengamalkan nilai-nilai murni dalam kehidupan.

Buang minda subsidi. Sentiasa ingatkan diri bahawa tidak ada perkara percuma di dunia ini. Sebagai marhaen yang bukan pewaris harta berjuta, kita perlu berjuang dengan pelbagai cara untuk memastikan setidak-tidaknya kita berpeluang memiliki kehidupan yang lebih baik berbanding kehidupan kita yang sebelum ini.

Benar, rezeki di tangan Tuhan. Namun sebagai manusia, adalah tanggungjawab untuk kita menggali ilmu, berfikiran terbuka dan mencari jalan untuk memperbaiki kehidupan keluarga kita. Lahir miskin tidak salah, yang salah adalah apabila kita tidak berusaha untuk keluar daripada kemiskinan tersebut.

 


 

 

KANDUNGAN

Bahagian 1: Gaya Kehidupan Awal

Antaranya: Rumah Tangga Dan Kewangan;  Kerjaya Pertama Saya;  Pejuang Wanita Marhaen; Berjuang Dan Terus Buat!; Cabaran Perkahwinan Di Usia Muda;  Pengurusan Gaji; Elak Beli Barangan Remeh; Pilihan Gaya Hidup; Perjalanan Ke Arah Financial Freedom;  Pengurusan Hutang ...

 

Bahagian 2: Gaya Berkerjaya
Antaranya: Kerjaya Dan Kita: Perkara Asas Temuduga;  Jenis-Jenis Kaki Di Pejabat; Kerjaya Bukan Hak Hakiki; Trend Anak Muda;  Kekayaan Dan Keperluan Dana Cemas; Mampukah Kita Bersara?; Kereta Adalah Lambang?; Sesuaikan Tips Kewangan Mengikut Zaman; Benarkah Rumah Adalah Aset? ...

Bahagian 3: Gaya Menabung Kekayaan
Antaranya: Perlukah Menabung Emas?; Takut Bayar Zakat?; Peluang Pendapatan Melalui Emas; Kenapa Perlu Ada Replacement Income?; Kita Adalah Apa Yang Kita Fikir;Surirumah Dan Kekayaan;Siapa Yang Paling Takut Menabung Emas?;  Bagaimana Mahu Menjadi Dealer Pg Yang Berjaya; Apakah Ciri Emas Pelaburan Yang Baik?; Permulaan Menabung Emas Bagi “Newbies”; Emas Dan Kuasanya; Pajak Emas Lebih Bermaruah...

TENTANG PENULIS

“Marlia Ramli itu siapa?”

“Dia adalah Mohd Zulkifli versi perempuan!”

Itu perbualan ringkas saya dengan seorang staf Public Gold, syarikat pengeluar emas terbesar Malaysia, ketika saya pertama kali mendengar nama beliau.

Jawapan balas ringkas itu sudah cukup untuk saya kenal siapa dia Pn. Marlia Ramli, dan bagaimana prestasi beliau dalam bisnes.

Beliau bukanlah orang yang sangat bijak ataupun sangat pandai. Tapi beliau adalah seorang "fighter" dalam hidupnya. Di kalangan murid-murid saya, saya tidak nampak kelebihan yang ada pada beliau (berbanding yang lain) melainkan bercita-cita tinggi, sanggup bekerja keras secara konsisten, dan tidak mengalah!

Ciri-ciri inilah yang membuat prestasi beliau dapat mengalahkan semua yang lain! Dan ciri-ciri inilah yang dimiliki oleh semua orang berjaya di dunia. Jadi, apa yang beliau tulis di dalam buku ini ialah bagaimana rakyat marhaen pun boleh menjadi seorang jutawan. Ia bukan soal "boleh" atau "tak boleh". Tapi soal "nak" atau "tak nak", dan "sanggup" atau "tak sanggup" untuk belajar dan berusaha sahaja.


Product Review


reviews

- / 5.0


 • Browsing History
 • Official Store
 • 0 Shopping Cart
 • Wishlist
 • Voucher Center
 • Information
 • Chat
 • Login / Signup
 • What's In The Box
 • Share
 • Back
 • Back To Top
 • ©2022 PG MALL. All Rights Reserved.