Malaysia Leading Online Shopping Marketplace

  • Sell With Us
  • Follow Us On
  • Notifications
    Recently Received Notifications
  • Sign Up
  • Login

Please Login to see product.

Sold Out
Tersontot di Pintu Shorga - Bagaimana Mengelak di Scam! - Afyan Mat Rawi - Panduan Kewangan - Gaya Hidup - Motivasi
No Rating Yet
0 Sold
/ Per Item

Color

Please select product variation first

Quantity

0 Items Left

SOLD OUT

Store Overview
FZ Bookstore
1 hours ago
Products 606
Followers 20
Rating 5
Joined Within a Year
Cancellation Rate 0%
Product Specification
Category
: Books & Media  >  Business & Investment
Brand
: Not Specified
Model
: Not Specified
SKU
:
Dimension (Length x Width x Height)
: 19.00 x 22.00 x 5.00
Weight(kg)
: 0.418
Manufacturing Country
: Not Specified
Warranty Type
: No Warranty
Warranty Value
: -
Warranty Description
: -
Ship From
: Selangor

Product Description

Anda ditawarkan untung pelaburan melebihi 15% setahun beserta pujukan-pujukan halus dalam bentuk Vellfire atau banglo sebiji? Wow! Siapa yang tak tergoda? But be extra careful, it is most likely a scam! Mula-mula mereka akan minta bayaran keahlian. Kadang dapat juga produk jualan sebagai starter pack. Kemudian bermulalah episod mencari downline atau kena kerah jual barang. Barang kena jual pun bukan calang-calang. Bayangkanlah kadang boleh cecah 5 angka, tapi nak buat macam mana lagi, tak jual tak dapat balik modal! Untung-untung, dapatlah anda jadi jutawan sementara. Ini kalau anda jenis upline yang gigih cari mangsa yang lain. Kalau anda jenis yang pasif dan tak berjaya approach orang lain untuk join sekaki bisnes tersebut, haa, masa ni lah masalah akan timbul.


Duit modal puluhan ribu yang anda pinjam lagi banyak lebur daripada dapat balik. Tinggallah anda terkontang-kanting dengan barang jualan. Sudahlah berhutang sana-sini, menanggung malu nak jumpa orang tu janganlah cerita. Banyak dah bisnes yang kantoi akhirnya dan perlu berdepan dengan pihak berkuasa. Takyah fikir jauh-jauh, cuba Google isu syarikat ARBA dengan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) serta Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan (KPDNKK).


Sudah-sudahlah terpedaya dengan terma-terma islamik yang indah khabar dari rupa. Acah-acah saja semua tu! Tu baru satu. Jangan lupa cuba juga riki-riki apa yang jadi dengan skim Alfafa, Zenit Gold dan lain-lain. Siap ada yang dah masuk watchlist Bank Negara Malaysia (BNM). *gulp* Kantoi-kantoi pun, kadang mereka ini setakat didenda berapa puluh ribu ringgit, memang lolos juga akhirnya. Ada juga yang guna khidmat peguam hebat. Senang cerita, kalau ada duit banyak benda boleh buat. Golongan scammers ni memang lambat nak serik. Sekali kantoi, mereka akan muncul lagi dengan taktik-taktik lain.


Memang hidup atas duit orang lain. Terutama kalau anda termasuk dalam golongan dibawah: 1. Golongan middle class (gaji dalam 2-7k, selalu pening-pening fikir keperluan hidup) 2. Government servant (jeng jeng jeng, jangan terkejut sebab anda antara golongan senang buat pinjaman peribadi). So, lepas ni kalau rasa nak buat pelaburan dalam bisnes begini untuk masa hadapan (janganla serik pula, bukan semua MLM berdosa), apa nak kena buat? Dicadangkan anda consider tiga poin utama ni: 1. Apa produk atau tawaran yang dioffer? 2. Berapa pula harganya? Masuk akal atau tidak? 3. Anda perlu atau tidak produk ini? Kami harap anda tak ikut tersontot di pintu shorga. Senarai tips dah bagi banyak dah kat atas tu. Tinggal nak praktikkan je. Baik lagi kalau anda dapatkan terus buku Tuan Afyan Mat Rawi. Isi dalam tu lagi padu!

Product Review
- / 5.0
  • 0 Shopping Cart
  • Wishlist
  • Voucher Center
  • Information
  • Chat
  • Login / Signup
  • What's In The Box
  • Share
  • Back
  • Back To Top
  • ©2022 PG MALL. All Rights Reserved.