Malaysia Leading Online Shopping Marketplace

PTS - Koleksi Buku Resipi Terbaik Chef Hanieliza (Resipi Pressure Cooker, Air Fryer, Rice Cooker DLL)

No Rating Yet
0 Sold

RM 27.00

RM 25.00 / Per Item

   Free Shipping
Free shipping East Malaysia for orders over RM120.00
Free shipping West Malaysia for orders over RM150.00

Color

tajuk

Plase select product variation first


Quantity

5 Items Left

Total :
RM 25.00

Store Overview


Warongbuku
3 days ago
Products 163 Joined 7 Months Ago
Followers 5 Cancellation Rate 0%
Rating 5

Product Specification


Category
: Books & Media  >  Recipes & Cooking
Brand
: PTS Publishing House
Model
: Format: Softcover
SKU
: 978-967-481-672-8
Dimension (Length x Width x Height)
: 19.00 x 1.00 x 25.50
Weight(KG)
: 0.35
Manufacturing Country
: Malaysia
Warranty Type
: No Warranty
Warranty Value
: -
Warranty Description
: -
Ship From
: Selangor

Product Description


Penerbit: PTS Publishing House
Penulis: Chef Hanieliza/ Chef Norzailina/ Noy Yullan
Halaman: Berwarna
Format: Softcover
Berat (kg): 0.35
Dimensi (cm): 25.5cm x 19cm x 1cm

1) 77 Resipi Istimewa PRESSURE COOKER : Edisi Kemaskini

Buku ini menghimpunkan 77 resipi istimewa pelbagai kategori yang dihasilkan 100% daripada periuk tekanan pelbagai guna. Resipi-resipi ini dihasilkan oleh Chef Hanieliza yang terkenal dengan buku I Hari 1 Resipi.

2) 77 Resipi Istimewa AIR FRYER
Buku ini menghimpunkan 77 resipi istimewa pelbagai aneka hidangan harian yang mudah dan cepat dimasak dengan Air Fryer pelbagai guna. Resipi-resipi ini dihasilkan oleh Chef Hanieliza yang terkenal dengan buku I Hari 1 Resipi.

3) 77 Resipi Kek Lapis Sarawak
Buku ini adalah himpunan 77 resipi kek lapis Sarawak moden dan tradisional yang dimasak menggunakan kaedah bakar dan kukus.

Resipi-resipi ini dihasilkan oleh Noy Yullan yang berasal daripada Sarawak. Beliau begitu teliti dalam menghasilkan setiap resipi kek lapis Sarawak.

Terdapat penambahan resipi yang diambil dan diolah daripada resipi kek lapis yang lama. Ada resipi tahun 80-an, 90-an, dan awal tahun 2000. Sukatan resipi lama ditukar mengikut sukatan standard (gram, cawan, dan sudu metrik) kerana sukatan lama agak sukar diimplimentasi.

4) 77 Resipi Bakar & Kukus
Untuk buku kali ini, Chef Hanieliza menyajikan hidangan yang dimasak dengan cara membakar dan mengukus, cara memasak yang lebih sihat kerana tidak menggunakan minyak yang banyak. Pada era yang mana kesedaran tentang kesihatan meningkat, cara penyediaan makanan juga turut berubah. Namun ada yang berkata, masakan yang dibakar ataupun dikukus tidak seenak yang digoreng ataupun ditumis. Ini adalah tidak benar. Dengan resipi dan panduan memasak yang betul, kita boleh menjamukan hidangan bakar dan kukus yang sedap sehingga menjilat jari. Chef Hanieliza berharap supaya buku ini dapat membantu pembaca semua merealisasikan impian memasak secara sihat.

5) 77 Resipi Cepat & Sedap Rice Cooker
Kini tiada alasan lagi untuk tidak memasak. Tanpa periuk yang canggih, pelbagai masakan yang enak dapat dihasilkan. Chef Hanieliza tampil dengan buku resipi terbaru bertajuk 77 Resipi Cepat & Sedap Rice Cooker.

6) 111 Resipi Herba Aroma Istimewa
Rasai keunikan enam jenis herba yang diadun dalam 111 resipi dan semuanya dihimpunkan dalam sebuah buku. Herba-herba yang digunakan senang didapati dan pasti menambahkan kelazatan dalam masakan.

Dimuatkan lebih daripada 150 gambar penyediaan dan tip-tip masakan yang menjamin resipi ini gerenti jadi! Resipi kreatif oleh Chef Hanieliza membantu kita merancang menu harian berdasarkan jumlah hidangan.

7) 100 Resipi Kek, Biskut, Manisan dan Kudapan
Karya ke 43 Chef Norzailina Nordin ini menjanjikan kelainan kerana di dalam buku ini mengandungi himpunan resipi kek, biskut, manisan dan kudapan. Pembaca tidak perlu tercari-cari resipi yang diperlukan di dalam buku-buku yang berlainan. Di samping itu Chef Norzailina juga menggunakan bahan-bahan yang ringkas dan mudah didapati. Penyediaan yang disertakan dengan gambar langkah demi langkah dapat membantu pembaca menyediakan resipi yang diidamkan.

Selamat mencuba!

8) 50 Resipi Biskut & Kek (Edisi Kedua)
Buku 50 Resipi Kek & Biskut diberi sentuhan baru dengan gambar-gambar penyediaan yang lebih menarik. Terdapat 6 bonus resipi terkini yang pasti menyelerakan. Indikasi penyediaan yang jelas, iaitu tempoh penyediaan bahan dan tempoh memasak turut disertakan. Resipi-resipi yang disediakan oleh Chef Hanieliza dalam buku ini bukan sahaja sesuai dijadikan hidangan semasa hari perayaan ataupun sebarang majlis keraian, tetapi boleh dijadikan juadah minum petang.


Product Review


reviews

- / 5.0


 • Browsing History
 • Official Store
 • 0 Shopping Cart
 • Wishlist
 • Voucher Center
 • Information
 • Chat
 • Login / Signup
 • What's In The Box
 • Share
 • Back
 • Back To Top
 • ©2021 PG MALL. All Rights Reserved.