Malaysia Leading Online Shopping Marketplace

Buku Wang Emas : Bertahan Ketika Gawat - Mohd Zulkifli Shafie

5.0
30 reviews
284 Sold

RM 25.00

RM 22.00 / Per Item

Color

Plase select product variation first


Quantity

25 Items Left

Total :
RM 22.00

Store Overview


Hana Bookstore
3 hours ago
Products 708 Joined 10 Months Ago
Followers 161 Cancellation Rate 0%
Rating 5

Product Specification


Category
: Books & Media  >  Business & Investment
Brand
: Not Specified
Model
: Not Specified
SKU
:
Dimension (Length x Width x Height)
: 22.50 x 1.60 x 19.00
Weight(KG)
: 0.30
Manufacturing Country
: Malaysia
Warranty Type
: No Warranty
Warranty Value
: -
Warranty Description
: -
Ship From
: Perlis

Product Description


Buku “Wang Emas” berbeza dari buku-buku lain yang ada dipasaran. Hampir kesemua buku-buku emas dipasaran bercakap tentang “beli harga rendah jual harga tinggi”, tetapi buku Wang Emas memberikan penekanan manfaat simpanan emas selain beli harga rendah jual harga tinggi.
 
 
Buku Wang Emas juga menunjukkan jalan secara praktikal bagaimana simpanan emas untuk mampu membantu meningkatkan kedudukan kewangan setiap orang daripada mendisiplinkan diri menyimpan setiap bulan sehinggalah mencapai tahap “kebebasan kewangan”.

 

Mengapa EMAS begitu bernilai?

Sejarah  membuktikan:

  • Satu Dinar (emas seberat 4.25gram) mampu membeli seeokr kambing pada zman Nabi Muhammad S.A.W. Hari ini, harga satu dinar secara relatifnya masih mampu membeli seekor kambing. Kuasa beli emas tidak susut sejak lebih 1400 tahun!
  • Ketika namanya disenaraihitamkan oleh tentera Indonesia kerana terlibat dengan gerakan Gabungan Acheh Merdeka (GAM), dia lari ke Malaysia. Ibunya membekalkan barang kemas yang seberat sekitar 20 gram. Itulah harta yang beliau bawa bersama untuk memulakan hidup baharu.
  • Sewaktu peperangan yang panjang antara Vietnam dengan Amerika dahulu, ramai rakyat Vietnam menjadi perlarian di negara lain. Harta mereka ditukar kepada kepingan emas yang dinamakan Kim Thant. bentuknya nipis dan boleh disorokkan dalam jahitan baju. itulah harta yang mereka gunakan untuk membina semula kehidupan.

Itulah EMAS yang nilainya melangkaui sempadan dan garis masa serta tetap bertahan dalam situasi gawat.

Buku ini membicarakan tentang emas dalam bentuk yang mudah dihadam oleh orang kebanyakan. Penulis tidak bermain dengan fakta dan kajian terperinci tentang emas, tetapi lebih menekankan pengalaman menyimpan emas secara praktikal dalam konteks membina kekayaan. Satu panduan berkesan kepada mereka yang sedang berjinak-jinak dalam dunia EMAS dan sesiapa saja yang mahu masuk ke dunia itu.